Výstava Sluneční králové v Národním muzeu

V pátek 24. září 2021 se tři třídy našeho gymnázia zúčastnily společné cesty do Prahy, aby zhlédly výstavu Sluneční králové v Národním muzeu. V rámci dalšího vyučování sami hodnotili a popsali své zážitky. Můžeme si některé přečíst společně.

perex-image

PRIMA

Milý Tondo,

píšu ti z muzea v Praze (Národního muzea). Když jsme procházeli expozici, zaujaly mě hieroglyfy. Pravděpodobně prý byly staré až 3000 let. A Tondo, byly nádherné. Snad se do Národního muzea v brzké době opět podívám.

Ahoj Martin

 

Milý Viléme!

Píšu ti z domova o našem pátečním zážitku. S třídou jsme jeli do Prahy na výstavu Slunečních králů v Národním muzeu. Byly tam různé nádoby, sošky, dřevěné rakve a šperky. Nejvíce mě zaujala bronzová soška bohatého architekta. Bylo to všechno ve velké místnosti, která byla zatemněna záclonami a okenicemi. Celou výstavu hlídaly kamery a ostraha. Vše bylo krásné.

S pozdravem Jirka

 

SEKUNDA

V pátek jsme byli na exkurzi. Moc se mi to líbilo, protože tam bylo hodně památek a hrobů. Děkuji paní učitelce, že nás tam vzala.

Kristián

 

Výstava v NM v Praze se mi moc líbila. Bylo to hodně poučné a zajímavé. Mohli jsme se například naučit psát starým egyptským písmem nebo si něco zjistit o historii Egypta. Také jsme měli pracovní listy, které jsme postupně vyplnili. Všechny místnosti byly krásné, úplně mě to vtáhlo do egyptské atmosféry. Tento výlet se mi moc líbil.

Zuzka

 

Nejlepší zážitek na výstavě byl, když jsme se tam pořád hledali. A jak tam byly sarkofágy, ve kterých byly lidi. Ale moc mě nebavily ty otázky, které jsme měli psát.

Matěj

 

Exkurze byla hezká. Nejvíce se mi líbilo promítání a modely staveb. Trochu jsem se ale nudil, protože tam bylo málo interaktivních prvků.

Filip

 

Exkurze byla asi nejlepší, co jsem zažil. Toto téma mě hodně zajímá. Bylo to splněné přání. Mohli jsme diskutovat o tom, co jsme se dočetli.

Matěj

 

Jako vždy se nějaký ten úraz stane. A ještě k tomu mé a nejlepší kamarádce. Cestou do muzea kulhala, což bylo docela vtipné, ale muselo to bolet.V muzeu jsme dostali nějaké papíry, které jsme museli vyplňovat. To byla docela nuda. Bylo by to lepší bez toho, a ještě k tomu tam byly otázky, na které jsme nemohli najít odpověď. Asi to měli dát jen kvintě.Jinak to bylo docela super.

Amálka

 

Exkurze se mi moc líbila. Začátek byl zajímavý, jelikož moje kamarádka Bára kousek před muzeem spadla. Naštěstí si jen trochu natrhla džíny. Potom, jak jsme dorazili na výstavu, tak tam byl trochu chaos, jelikož si chtěl každý z nás odložit bundu. Paní učitelka Štěrbová nám dala papír, kde bylo několik zajímavých i zábavných úkolů, jako např. kde jsme si mohli zahrát i na egyptského sochaře. Výstava nebyl moc velká, ani moc malá. Za dobu, kterou jsme tam byli, jsem to stihla projít a všechny zajímavé věci pročíst. Moje nejoblíbenější věc byla černá pyramida, ve které se nacházel projektor. Na takový kruh se položila ruka, kterou jsem pohybovala, a tím pádem se obrazovka s egyptským prostředím taky pohybovala stejným směrem jako moje ruka. V té pyramidě se mi stala podivná a pro mě matoucí věc. Jeden pán si mě buď spletl s průvodkyní, nebo si ze mě jen dělal legraci. Exkurze byla zajímavá a zábavná. Těším se na další podobnou.

Lucka

 

KVINTA

V pátek 24. září jsme se školou do Prahy do Národního muzea na výstavu egyptských slunečních králů. Do Prahy jsme jeli vlakem. Se spolužačkami jsme si sedly do kupé. Celá cesta trvala asi 45 minut, ale mně přišlo, že uběhla moc rychle. Opravdu jsem si s holkami skvěle popovídala, byla to legrace. Výstava byla obsáhlá. Neměla jsem šanci si ten počet informací zapamatovat, ale i tak jsem si výstavu opravdu užila. Mrzelo mě, že jsme se cestou zpátky nezastavili na nějaké jídlo. Snad to vyjde příště.

Adéla 

 

Byl to pěkný zážitek, ale v muzeu jsme strávili moc času a nestihli jsme si dojít ani na nejlepší zážitek do McDonaldu. Jakmile jsme vyšli z muzea, tak jsme pospíchali na nádraží. Výstava byla zajímavá, ale mně to mnoho nedalo, protože jsem byl o prázdninách v Egyptě a viděl jsem tam lepší a zajímavější exponáty než v muzeu.

Matyáš 

 

Bylo to celkem zvláštní, možná i trochu děsivé. Celé to působilo tajemně. Nevím proč, ale přišlo mi to jako cesta v čase. Chvílemi jsem ztrácel ponětí o tom, kde to vůbec vlastně jsem. Přišlo mi, jako bych tam byl s nimi, jako by mě potají sledovali tisíce lidí, kteří už však ve skutečnosti jsou dávno po smrti.

Filip 

 

Výstava se týkala života v Egyptě před tisíci lety. Mohli jsme si prohlédnout pyramidy, nástroje nebo keramiku místních lidí apod. Dostali jsme pracovní listy, do kterých jsme měli zapisovat poznatky z výstavy. Všimla jsem si, že spoustu účastníků zaujaly velmi úzké chodbičky mezi pyramidami. Jsem ráda, že jsem se tohoto výletu mohla účastnit.

Nikola

 

Dne 24. září jsme se školou vyrazili do Národního muzea. Výlet se mi moc líbil! Líbila se mi cesta s kamarády, ale i celá výstava. Na výstavě bylo mnoho zajímavých exponátů: faraoni, pyramidy, hrobky, a i neskutečné malby a stavby. Moc se těším, kam se školou vyrazíme příště!

Monika 

 

Celkový počet obrázků v galerii: 12

Zpět