Praxe třetího ročníku

V týdnu 18. 5. – 22. 5. 2015 se studenti III. ročníku gymnázia v rámci předmětu Marketing a management zúčastnili povinných praxí. Praxe probíhaly u různých zaměstnavatelů. Po absolvování praxe museli studenti napsat zprávu o praxi, která měla zaznamenat náplň práce a zhodnotit průběh a přínos praxe.

perex-image

 

Já jsem byl na praxi v Komerční bance v oddělení Průzkum trhu. Měl jsem za úkol provést výzkum procesu výběru banky u studentů, kteří si zakládají svůj první bankovní účet. Dále jsem měl zjistit, jaká je konkurenční nabídka produktů pro studenty. Při praxi jsem si užil i další změny - pracoval jsem v Praze hned vedle Prašné brány. Moje pracovní doba trvala od 9 do 15 hodin, ale rychle ubíhala, takže utekl rychle i celý pracovní týden.
Někteří mí spolužáci šli na obecní úřad, někdo šel do DDM v Poděbradech nebo do malých firem. „Pracovní místa“ byla různá, ale pro všechny byly praxe poučné. Myslím, že praxe jsou velmi přínosné, protože studenti tak dostanou příležitost okusit život mimo školu a vyzkoušet si pracovat a přiučit se něco nového. Určitě jsme získali spoustu zkušeností, které budeme pro náš budoucí život potřebovat.

 

Vojtěch Náhlovský III. r.

Zpět