Vánoční akademie 2013

Ve čtvrtek 12. prosince 2013 se již tradičně konala školní vánoční akademie. Mohu říci, že letos byl její program opravdu pestrý. Studenti si připravili spoustu tanečních, hereckých i hudebních vystoupení a čas mezi nimi vyplňovaly vstupy dvou velice vtipných moderátorů z MM2. Já jsem samozřejmě také účinkovala a musím říci, že již od rána to byly pořádné nervy.

perex-image

 

Sraz byl v divadle v osm hodin. Nejprve jsme si odložili věci v šatně, poté jsme šli v půl deváté do hlediště a paní profesorka Balvínová nás obeznámila s průběhem celé generálky. Poté jsme již neotáleli a začali jsme zkoušet. Bála jsem se, abychom tam něco nepokazili, a myslím, že ostatní účinkující měli stejné pocity jako já. Když jsem procházela chodbou k hledišti nebo ven, všude jsem viděla, jak jsou účinkující krásně nalíčeni, oblečeni a připraveni k první zkoušce před spolužáky a profesory. Na jevišti se před premiérou vše 2x prostřídalo a mezi zkouškami jsme si došli všichni na oběd, povídali si a užili si spoustu legrace.
A po posledních chvilkách klidu a zkoušek to tu bylo! Premiéra se blížila a hlediště se plnilo lidmi. Čekaly nás již opravdu poslední přípravy. Kolem mě v zákulisí stála spousta přátel a lidí připravených vstoupit na jeviště. Poté moderátoři vtipně zahájili akademii a jako první byli na řadě prváci z MMT, kteří se předvedli se svým tanečním vystoupením na melodie z muzikálu Pomáda, druháci z MMT vystoupili s hereckou scénkou „Československo nemá talent“, třeťáci z MMT měli vystoupení taneční. Čtvrťáci, kteří letos končí, herecky ztvárnili bulvární příběh Ivety Bartošové. O závěr akademie se postaral prvák Honza Matyásko, který svou vlastní písničkou rozezpíval účinkující i diváky v hledišti. Spolu s ním jsme našim rodinám a kamarádům naposledy z pódia zamávali a byl konec.
Ještě jsme samozřejmě chvíli celou akademii v zákulisí probírali. Myslím, že to byla hodně povedená akademie a všichni doufáme, že se nám povede i příští rok.

 

Julie Nykodýmová, 2. ročník MMT

Zpět