Měníme tvář školy

Studenti a učitelé se dočkali jiného pohledu na budovu školy. Malba na škole je moderní vytráží ve stylu graffiti. Kolemjdoucím se líbí a každý si v ní může najít své. Výtvarník Lukáš Kladívko malbu oficiáně předal řediteli školy.

perex-image

Nejprve starou funkcionalistickou budovu školy zakrývaly stromy. Po vykácení těch v havarijním stavu letos na jaře vystoupilo průčelí a přímo vyzývalo k proměně (viz. fotogalerie).

 

 

Moderní malba na proskleném vestibulu EKO Gymnázia a Střední odborné školy Multimediálních studií Poděbrady nejen vylepšila vzhled budovy, zároveň vypovídá o uměleckém oboru, který se ve škole také vyučuje.

Každý, kdo se na vitráž ve stylu graffiti podívá, najde si v ní své. „Během týdne, co jsem na škole tvořil, jsem pozoroval dění okolo a zachytil to v symbolech v malbě. Z dálky tak malba působí jednotně a při bližším pohledu v ní najdete jednotlivé významy,“ řekl ke svému dílu poděbradský výtvarník Lukáš Kladívko.

Do akce „Měníme tvář školy“ se od začátku zapojili studenti, kteří nejprve s výtvarníkem konzultovali své výtvarné návrhy, poté upravovali časosběrný materiál z průběhu malby ve výsledné video. To prezentují ve školním televizním vysílání a naplňují tím podstatu oboru Multimediální tvorba, tedy propojení tvorby výtvarné a mediální v multimediální.

Olga Havránková

 

Zpět