Maturitní ples

V pátek 14. 2., jako každým rokem, se slavil svátek všech zamilovaných - Valentýn. Ten letošní byl však pro nás speciální. Naše třída totiž měla maturitní ples.

perex-image

 

Během celodenních příprav jsme ale neměli čas ani pomyšlení na zamilované vzkazy nebo dárečky (tímto se omlouváme svým láskám a láskům). Kdo by si byl pomyslel, že je s jedním večerem takových starostí. Už od dopoledne jsme připravovali tombolu. Navíc se blížil čas vyhrazený pro zkrášlení maturantek. Štěstí se nám během dne vyhýbalo. Předem smluvená kadeřnice si předešlý den zlomila ruku a my museli narychlo sehnat jinou paní s nůžkami.
Po chvilce jsme se podívali na hodiny a zjistili, že nám do začátku plesu zbývá mnohem méně času, než bychom potřebovali. Rodiče, sourozenci, kamarádi, babičky i dědečkové se již usazovali u svých stolů a většina maturantů ještě pobíhala v civilu…
Moderátor odstartoval ples uvítáním hostů a chvilku na to začala hrát hudba, to znamenalo, že přišel dlouho očekávaný a ještě déle nacvičovaný nástup maturantů. Vše se nakonec vydařilo a taneční nástup navodil příjemnou atmosféru valentýnského večera. Tuto atmosféru ještě prohloubil tanec maturantů s učiteli, který se tanečními výkony mohl rovnat poslední řadě Star Dance. O zábavu se také postaral nesmrtelný Elvis Presley. Bavil nejen svým zpěvem, ale i společným tancem s hosty.
Na závěr plesu maturanti zopakovali nástup, ve značně uvolněnější náladě, než při nástupu předchozím, a chvilku na to následovalo půlnoční překvapení. 
Myslím, že za celou třídu můžeme říct, že jsme si maturitní ples užili, ale doufáme, že už žádný jiný v roli maturantů nezažijeme.

 

Denisa Čechová, Martin Jeník, IV. ročník

Fotogalerie

Zpět