Kam na vysokou?

Podávání přihlášek na vysoké školy je již dávno zahájeno, a tak je pro nás nezbytné - kromě svědomité přípravy k maturitě - pečlivě uvážit, kde dál pokračovat ve studiu na vysoké škole. Pro ty, kteří ještě nemají úplně jasno, či by se chtěli dozvědět více praktických informací o škole, oboru, pořádá Rotaract Club Poděbrady - Klub studentů v Poděbradech přednášky pro studenty čtvrtých ročníků.

perex-image

V úterý 4. února zavítali členové poděbradského klubu k nám do školy. Prezidentka Rotaract Clubu a studentka VŠE nám představila Fakultu mezinárodních vztahů, kde studuje již třetím rokem. Marco Hrabinsky jistě zaujal několik studentů směřujících ekonomickou cestou, představil nám Ekonomickou fakultu Univerzity Hradec Králové, kterou úspěšně studuje taktéž třetím rokem.

Nejvíce nás dle mého názoru zaujal bývalý student EKO Gymnázia Martin Řehák a pomohl nám objasnit některé nesrovnalosti. Martin momentálně ukončuje třetí ročník na Karlově univerzitě v Praze, Fakultě tělesné výchovy a sportu. O studium právě na této fakultě se budou ucházet dvě naše studentky.

Všichni tři studenti byli velmi vstřícní, zodpověděli naše dotazy, poradili nám a co je možná nejdůležitější, podělili se s námi o takové zážitky a situace, jež je potkaly během studia na VŠ, které se v žádné brožuře o vysoké škole nedočtete.

 

Eva Svobodová, IV.

Zpět