Dívčí futsal

Byl to nápad pana profesora, který se nás zeptal, jestli bychom nechtěly jet reprezentovat školu v dívčím futsalu.

perex-image

Nejprve se přihlásilo 10 dívek, ale nakonec nás kvůli nemocem a jiným problémům jelo jen 5 – Lenka Beránková (MM1), Julie Nykodýmová, Markéta Jehličková (MM2), Nina Dientsbierová a Adéla Jehličková (IV. ročník).
Když přišel den D, tedy pátek 1. 11. 2013, vyrazili jsme vlakem do Prahy. Turnaje se neúčastnilo mnoho škol, ale jako silný soupeř už od začátku vypadal tým z gymnázia Nový PORG. Protože jsme neměly s futsalem žádné zkušenosti, moc jsme s panem profesorem taktiku neprobírali. Také nám ze začátku chvíli trvalo, než jsme se sehrály, ale poté už to byla hračka a my jsme první zápas vyhrály 6:1.
Když jsme ovšem viděly, jak hraje tým z Nového PORGu, naše sebedůvěra opadla a my jsme si myslely, že se výhra na naší straně ztratí v nedohlednu.
Když jsme poté nastoupily na plac za nimi, začala hra a daly jsme první gól.Sebevědomí se vrátilo, pan profesor Roubíček nám říkal, že si již jen máme bránit svou branku, ale my jsme do posledního zápasu vsadily všechny síly a nakonec jsme vyhrály 3:0. Poté nezbývalo už nic jiného než vítězný pokřik a fotografie. Myslím si, že jsme mile překvapily jak pana profesora, tak samy sebe. Doufám, že překvapíme i v krajském kole.

Julie Nykodýmová MM2

Zpět