Vánoční akademie

Jako každý rok se i letos konala vánoční akademie naší školy. Program jsme připravovali dlouho dopředu a těšili jsme se, ale zároveň se i trochu báli, až přijde 19. prosinec a Divadlo Na Kovárně otevře svoje dveře návštěvníkům a my jim budeme moci předvést, co jsme se naučili.

perex-image

Je devět hodin ráno a my všichni účinkující se shromažďujeme v divadle. Přinášíme kostýmy a rekvizity, v šatnách panuje ruch a ozývá se zatím veselý smích. Brzy začíná první generálka. Někteří studenti začínají být nervózní, protože jejich představení už teď sledují diváci.,,Co když se nikdo nebude smát? Co když se nám budou smát?“ Diskutujeme mezi sebou v zákulisí a potichu hodnotíme, kdo měl lepší nápad a originálnější kostýmy.

Zkouška proběhla bez větších komplikací a pomalu přichází chvíle, která završí naše úsilí a zakončí dlouhý, ale zábavný den. Dolaďujeme poslední přípravy. Všichni si navzájem pomáháme, aby bylo vše včas připraveno.
17:00! Je to tady. Hlediště se plní diváky a my zvědavě vykukujeme za oponou. Moderátoři Jana a Matouš právě startují vánoční akademii. Studenti z druhého ročníku Multimediální tvorby zahajují svým tanečním vystoupením, publikum se ve správných chvílích směje a na závěr tleská. Minuty se vlečou jako hodiny, a když je za námi i naše vystoupení, nervozita z nás konečně spadne, navzájem se pochválíme a jdeme si sednout mezi diváky do hlediště, kde se na nás šeptem sype chvála ze všech stran a moc nás těší. 
Za celý den jsem si na prostředí a kolektiv tak zvykla, že je mi až smutno z toho, že už je konec. A nejsem sama. Už aby byl příští rok!

 

Denisa Čechová, III. ročník

 

Zpět