Projektový den

Ve čtvrtek 27. 6. ráno se celá škola sešla v jedné učebně, konal se totiž projektový den. Prezentovaly se jak nejpovedenější seminární práce, tak práce na projektu „Člověk mezi lidmi“.

perex-image

 

Projektový den zahájila proslovem paní profesorka Glierová, která nás seznámila s tím, co se bude na této akci všechno dít, poté na scénu přišel první prezentující, student prvního ročníku, Vojtěch Náhlovský, který nám představil svou graficky velmi povedenou prezentaci na téma „Jak hospodářská zvířata ovlivňují život člověka“. Všem se líbily grafické přechody prezentace a Vojtěch sklidil ovace od nás, posluchačů.
Následovaly prezentace ostatních studentů většinou s environmentální tematikou. Například Adéla Jehličková, která kritizovala obchod s ohroženými druhy zvířat. Prezentovala i Sabina Růžičková ze třetího ročníku se svou prací o Velkém bariérovém útesu. Seminární práce byla původně napsána v angličtině, ale Sabina, naštěstí pro nás, mluvila česky, abychom všichni všemu rozuměli.
„Člověk mezi lidmi“ přinesl i práce z jiných oborů – např. třeťáci představili významné světové filozofy.
Celý projektový den byl jistě velmi zajímavou vsuvkou ke konci tohoto školního roku, ale všichni jsme jistě rádi, že prázdniny už začínají.

Monika Hrabáková, III. ročník

 

Zpět