Masopust s dětmi ze speciální školy

V pátek 15. února naši školu navštívily děti ze speciální školy, se kterou spolupracujeme. Byly k nám pozvány, aby si užily nevšední den na téma Masopust, který jsme pro ně připravili.

perex-image

 

Vše začalo okolo deváté hodiny ráno, kdy se dostavila první skupinka asi o třiceti dětech. Nejprve na ně čekala prezentace, která je seznámila se základními informacemi o masopustu, jako například proč se vlastně slaví, jaké masky se nejčastěji nosí atd. Děti při tom odpovídaly na různé otázky.
Poté se postupně vydaly po různých stanovištích, kde jsme pro ně měli připravené různé aktivity. Mohly si jít vymalovat masky nebo házet kroužky na čápa, také si mohly vybarvit různé omalovánky nebo zjistit, pod jakým kelímkem se ukrývá bonbón.
Zkrátka program byl pestrý a všechny děti se s chutí zapojily a s velkou šikovností vše plnily. Když si všechno vyzkoušely, přišla na řadu nová skupinka a opět na ně čekala prezentace a všechna stanoviště.
Celkově si myslím, že to byl velký přínos jak pro děti ze speciální školy, tak i pro nás, protože jsme měli možnost vidět, jak nesnadný život mají oni i učitelé, kteří se o ně svědomitě starají. Obdivovala jsem neuvěřitelný optimismus dětí a myslím si, že bychom si my, kteří máme to štěstí být zdraví, měli toho vážit, protože to určitě není samozřejmost.

 

Tereza Kubalová, I. ročník

Zpět