Zdravá laboratoř EKO Gymnázia přivítala žáčky základní školy

Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem se vydalo EKO Gymnázium v Poděbradech a zařídilo si novou laboratoř pro žáky gymnázia a žáky základních škol. Poprvé v ní učitelé přivítali žáčky ZŠ Dymokury v rámci Dne zdraví.

perex-image

  Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/44.0011

Ve zcela nové učebně přivítala žáčky učitelka biologie a chemie Bohdana Glierová, o fyzice se děti dozvěděli novinky od učitele Francisca Godoye. Měření pH potravin malí chemici vystřídali zdravou svačinkou, kterou je ve škole pohostili. Za lekcí fyziky se třída přesunula ven, aby měření zvuku mohlo mít skutečné grády.

Praktická výuka a pokusy žáky více baví a i právě proto si z ní mohou odnést více znalostí, než když se učí "látku" nazpaměť. Z výrazu žáčků základní školy bylo patrné, že je výuka, v níž testují oni, skutečně zabavila. Touto cestou s moderní technikou se EKO Gymnázium se vydává i pro své budoucí studenty, na které čeká nejen měření chemického složení látek, ale také třeba vlastních fyziologických funkcí.

Moderní laboratoř mohla škola vybavit díky dotaci z projektu Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem CZ.1.07/1.1.00/44.0011. Projekt je financován Evropským sociálním fondem (ESF) a ze státního rozpočtu České republiky. EKO Gymnázium a Střední odborná škola Multimediálních studií se stala jednou z 22 partnerských škol projektu a spolu s ní se zapojily ZŠ T.G.M. Poděbrady, ZŠ Komenského Nymburk, ZŠ B. Hrozného Lysá nad labem a ZŠ Dymokury.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Olga Havránková

Zpět