Fórum nových médií

V pátek 29. 11. 2013 se konala další z akcí doprovázejících dvacáté výročí založení školy – Fórum nových médií a multimediální tvorby. Fórum mělo podobu konference o médiích a konalo se na poděbradském zámku.

perex-image

 

Fórum bylo zahájeno v deset hodin příspěvkem ředitele naší školy Ing. Zbyňka Lukavce, který představil obor Multimediální tvorba. Následovaly přednášky vybraných zástupců vysokých škol. Nejvíce mě zaujala prezentace Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a také Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně mi svou nabídkou připadala zajímavá.
Po přednáškách byl prostor pro diskuzi, studenti si ale nechali individuální otázky až na pozdější dobu. Studenti i přednášející ocenili přestávku s občerstvením, o které se postarali studenti z Hotelové školy v Poděbradech.
Odpolední program byl bohatý na videoprojekce, které zaujaly velkou část studentů. Musím ale přiznat, že jsme se těšili hlavně na večerní část programu – společenský večer v Kongresovém centru na kolonádě. Zde jsme se mohli setkat jak s účastníky fóra, tak s absolventy školy a jejími dalšími příznivci. Večer byl zahájen projevem ředitele školy a kulturním programem a pak už byl čas na tanec a zábavu.
Myslím, že se fórum i společenský večer moc povedly a přeji naší škole spoustu dalších odučených let a pilných žáků.

 

Lucie Švábenská MM3

Zpět